De Woudsloopers


Kegelclub De Woudsloopers opgericht 3 december 1903


De Woudsloopers is de oudste kegelclub binnen sociëteit Standvastigheid en heeft een rijke historie.

Het is een echte gezelligheidsclub waar de leden zich snel thuis voelen en vaak aangeduid worden met “vriendenclub”. Leden komen uit Limburg, Friesland en natuurlijk Holland, zijn protestants, katholiek of niet gelovig, maar voelen zich helemaal thuis en opgenomen in de club.
Elke donderdagavond komen De Woudsloopers (16-19 leden) bij elkaar om te kegelen op de twee kegelbanen. Als vast onderdeel van de avond wordt er, vaak tijdens een gezellige pauze, wijn of bier gedronken. Tussen het kegelen door worden elkaars ervaringen in het leven, in de sport of over welk thema dan ook uitgewisseld. En iedere keer is de mening: wat is kegelen toch een rare sport: soms heb je een geweldige avond en soms denk je wanneer leer ik het. Maar de gezelligheid wil niemand missen.
Kegelclub De Woudsloopers is met enige regelmaat de beste kegelclub van de sociëteit, wat te zien is aan de prijzenkast. De Woudsloopers willen zich graag laten herkennen op officiële gelegenheden en hebben daarvoor een eigen stropdas laten ontwikkelen; afhankelijk van de gelegenheid wordt rood of blauw gedragen.
De club heeft een eigen spelreglement met boeteheffing en wedstrijdprijzen.
Om lid te worden wordt men ook lid van de Sociëteit en gelden de voorwaarden voor het lidmaatschap zoals vermeld bij de geschiedenis van de sociëteit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woudsloopers oktober 2014B
Groepsfoto Woudsloopers 2014 t.g.v. Heerendiner

dscn2956

  • Hits: 154